1. Simpozij studenata kemičara

slika 25. listopada održat će se 1. Simpozij studenata kemičara (SiSK) na kojem će sudjelovati preko 100 studenata, a imat će prilike odslušati preko 20 izlaganja svojih kolega i četiri zanimljiva predavanja.
SiSK je novi projekt Studentske sekcije organiziran s ciljem povezivanja studenata različitih struka bliskih kemiji.
Sve o 1. Simpoziju studenata kemičara pogledajte na službenoj stranici www.hkd.hr/sisk.
Objavljeno: 10.10.2014.


Otvorene prijave za TINK studentske istraživačke projekte

slika Otvorene su prijave za TINK studentske znanstvene istraživačke projekte iz područja biologije, kemije, fizike i računalne znanosti na www.tinkproject.org.
TINK projekt novi je edukacijski program osmišljen kako bi se studentima omogućio rad na istraživačkim projektima u poznatim istraživačkim centrima diljem svijeta. TINK trenutačno nudi više od 30 istraživačkih projekta iz područja biologije, kemije, fizike i računalne znanosti u trajanju od 3 od 12 mjeseci. TINK projekti provode se na dvadesetak institucija diljem Europe. Neke od njih su Max Planck Institute of Molecular Cell Biology and Genetics, Max Delbrück Center for Molecular Medicine, Centre for Genomic Research, Barcelona, German Cancer Research Centre, University of Edinburgh, Johannes Kepler University te University College London.
Objavljeno: 10.10.2014.

Predavanje: Kemija fotografije II.

slika Zadnje predavanje ove akademske godine pripremio je doc.dr.sc. Vladimir Stilinović, a riječ je o nastavku predavanja iz ožujka u kojem je dr.sc. Krešimir Molčanov pričao o crno-bijeloj fotografiji. U drugom dijelu kemije fotografije vas očekuje kemijska pozadina fotografije u boji koja je prethodila digitalnom dobu.
Objavljeno: 9.6.2014.

Predstavljamo novu stranicu Studentske sekcije Hrvatskog kemijskog društva!

slika Cilj ove stranice je upoznati studente s radom i aktivnostima sekcije. SSHKD namjerava te aktivnosti objavljivati na stranici kako bi se potaknulo zanimanje studenata za izvannastavne aktivnosti, te kako bi već zainteresirani studenti bili informirani o svim događanjima. Kao članica Europske mreže mladih kemičara (EYCN), Studentska sekcija se želi profilirati u udrugu koja okuplja sve studente kemičare u Republici Hrvatskoj i predstavljati ih u inozemstvu. Da bi se to postiglo, potrebno je imati viziju, strategiju i dobru volju, a u današnje vrijeme i web stranicu. Ova stranica nastala je kao rezultat suradnje sa studentima s ostalih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Objavljeno: 2.6.2014.